Røros Metall as

Røros Metall as

Antall ansatte 1.1.202242
Omsetning 2021176.089'
Lønnskostnader 202130.144'
Driftsresultat 20211.990'
Egenkapital48.056'

Adresse

Stamphusveien 11
Røros, Trøndelag

Stiftet

1946

Styreleder

Erik Arne Eriksen

Daglig leder

Håvard Augensen

Eierforhold

Eies av familien Augensen via holdingselskap.

Røros Metall as er en industriell produksjonsbedriſt som driver produksjon og salg av husholdningsapparater innen ventilasjon og kjøkkenhetter.

Røros Metall startet som kobber- og blikkenslagerverksted i 1946, og har siden vokst til å bli en innovativ og moderne industribedriſt som produserer skreddersydde ventilasjonsløsninger og kjølerom. Selskapet står bak de bestselgende varemerkene Polarhjørnet, Polarskapet og Røroshetta, hvor sistnevnte i dag er selskapets viktigste produkt. Røros Metall har kvalitet som en av sine kjerneverdier, og har som mål å lage verdens beste kjøkkenhette. Bedriſten har i flere år jobbet målrettet med masseprodusert skreddersøm, for å bygge opp et produksjonsapparat og ansatte som er i stand til å levere det kunden vil ha så raskt og effektivt som mulig.

I dag tilbys tusenvis av valgmuligheter på kjøkkenhetter i ulike størrelser, farger og former. Mange av hettene har en rekke ulike standardmål, og mange modeller kan leveres etter spesialmål. Kunden kan dessuten velge blant flere ulike metaller og finisher og har full frihet i fargevalg. Resultatet er et unikt produkt skreddersydd til den enkelte kundes behov, med effektiv produksjon og kort leveringstid. Bedriſten kan også, som eneste leverandør på markedet, tilby fullintegrerte komfyrvakter i mange av sine hettemodeller jf. sikkerhetsforskriſten NEK400. Dette bidrar til økt trygghet på kjøkkenet og reduserer drastisk antall husbranner i Norge.

Produktene distribueres gjennom alle landets ledende kjøkkenforhandlere. Per i dag skjer kundetilpasningen i samarbeid mellom kunde og forhandler, men bedriſten har som målsetning å utvikle en virtuell konfigurator der kunden kan utforme sitt ønskede produkt og legge inn bestilling direkte hos kjøkkenleverandøren.